Goda råd, tips och inspiration.

Goda råd, tips och inspiration.

1 Välkommen till oss
Här ska vi ge goda råd, tips och inspiration, Välkommen!

Mer än välkommen att hälsa på

1 PhotoeverHome
Kom gärna på besök men hör med oss först så vi är hemma och kan ta emot. Läs mer här.

Design tips

1 Design tips: "Undvik viket"
För att undvika viket i fotoböcker designa aldrig över centrum. Välj hur du placerar bilder om du passerar viket, det är aldrig snyggt med ett vik i ett ansikte och om du beställer studioline ger färger en blå svag linje, fine art får fiberresning i viket. Vill du designa över viket använd så ljusa bilder som möjligt för att eliminera problem.
2 Design tips: "skilsmässor"
Skapa inga "skilsmässor" i designen. Det är oproffsigt och blir inte snyggt, placera om möjligt heller aldrig ansikten över viket det är inte klädsamt. Placerar du brudparet till höger letar ögat efter nästa sida och du vill vända blad. Här är paret till vänster och du tittar mot vänster och det tar en liten stund innan du vill bläddra.
3 Design tips: Marginal & hastighet
Marginal: Ni ser en linje runt om på arbetsytan den markerar att det är säkert att designa innanför linjen. Bleed: Ska man ha en utfallande bild drar man hela vägen ut stanna inte halvvägs, ca 3 mm runt om försvinner i produktionen. Här vill vi visa vad som händer när saker åker eller tittar ut från boken, ögat vill vidare till nästa sida.
försök alltid att designa in mot bokens mitt för att få läsaren att "läsa" din bok länge!
Ju längre din "läsare" stannar ju större intryck och värde får den. En design som gör att man vill stanna på ett uppslag och minnas är en bra design.

Photoshop tips

1 Photoshop tips: Framsidans text.
Öppna Photoshop och skapa ett nytt dokument. Vi skapar en 25x25 centimeter i 300 dpi och har en vit bakgrund och döper den till front. För att markera centrum skapar vi två hjälplinjer guidelines. Vi behöver inte mäta utan skriver 50% först vertikalt och sedan horisontalt. Nu ser vi var vi har centrum. och väljer textverktyget. Välj den font du önskar, du kanske har en favorit du köpt, det är inga problem. När grafikern på labbet ska göra texten läses den in som en bild oavsett vilken metod vi ska skriva med, laser, UV eller stämpel För att få lagom storlek på storbokstav gör du den 43 pixlar eller 1,5 cm hög. välj även om du vill ha vänsterställd text eller centrum ställd. Byt till Path nselektion toll i vänsterkant markera Auto-Selekt och Show Transform Controls, längst upp, på så vis kan du nu förflytta texten så du får den i centrum, eller om du vill lägga undre raden på den horisontala linjen, en smaksak. När du är klar sparar du den som Pdf och gärna i lager då blir grafikern lite extra glad på dig. Spara i en stor storlek avsedd för att skriva ut.
2 Design tips: Cropa / Beskär
Öppna bilden i Ps, välj crop / beskärningsverktyget. Vi ska göra en liggande bild 21x15cm Skriv in måtten och låt allt vara i auto i inställningarna Högerklicka och välj crop / Beskär Gå till Image/bild välj image size / bildstorlek Din bild har nu rätt proportioner men vi vill ha den i rätt storlek, Så skriv in 21x15 och att det ska vara cm i nedre halvan av dialog rutan. och 300 pixlar och OK. Nu har bilden krympt ner och du kan se på linjalerna att den har rätt mått. Spara som! Har du en bättre smartare metod? berätta för mig Detta är Adobe Photoshop CS6 vilket jag tror är likvärdigt med CC Därför valde jag att visa i CS6 Själv jobbar jag normalt i Adobe Photoshop CS4 så det kan hända du har ett bättre sätt.

Uppladdning av filer

1 Filezilla
För anslutning till FTP-servern: Använder du Mac eller Pc rekommenderar vi Filezilla Du kan ladda ner det direkt från Filezilla. Steg 1 När du har installerat och startat programmet välja från det översta fältet ikonen FTP, eller Arkiv / Platshanteraren. Steg 2 Fönstret visas platshanteraren. Klicka på knappen "Ny anslutning".

Steg 3 Ett nytt fönster visas. Döp nya platsen till Extremaalbum.
Värdnamn: 80.244.133.110
Port: ska vara tom
Inloggnings typ: normal:
Användare: det användarnamn som vi använde vid registreringen
Lösenord: det lösenord som vi använde vid registreringen.
Efter att alla nödvändiga data godkänn med OK Steg 4 Öpna platshanteraren igen, (steg 2).
När du skapar en ny anslutning visas i listan till vänster.
Välj den och tryck på knappen "Connect"
Steg 5 När du ansluter till servern har du din dator i vänster halvan och vår server i höger halvan.
Steg 6 Leta rätt på dina filer du kan ta hela pappen och dra den över centrum och släppa.
Längst ner i vänster hörn kan du se hur filerna börjar laddas över till servern.
Steg 7 Efter överföring alla filer ska du skriva vad mappen heter som du laddat upp i ordern, det finns en särskild ruta för det i orderformuläret.
2 Pydio

Logga in på pydio med samma användarnamn och lösen som på vår ordersida.

Högerklicka i mitten och skapa en folder döp den det är det namnet som du sedan skriver i din order.

Högerklicka och ladda upp dina filer.

Vårt företags hus

1 Semester eller workshop.
Centralt i Bengtsfors / Dalsland med gå avstånd till centrum.
Ca 9 mil till Halden i Norge.
2,6 mil till Håverud och 0,8 mil till Baldersnäs herrgård.
Har du båt kan du komma hit på Dalslandskanal. I vårt showroom håller vi workshops och visar produkter. Vi har 5 bäddar i huset varav de två är den bäddbara soffan i vårt showroom.
Vill du komma ? läs mer här.