Behöver du hjälp?

0046-706-972299 Om du SMSar : ringer vi upp så snart vi kan.

Fine art Papper

Fine Art Terminologi

Fine Art eller konstnärspapper
Fine Art eller konstnärspapper erbjuder vanligtvis den längsta Arkiverings beständigheten jämfört med andra papper, med beständighet av bilder som ofta närmar sig eller till och med överstiger - 100 år med pigmentbläck ..
Begreppet "Fine Art" verkar antyda att endast stora konstverk kan skrivas ut på dessa papper, men det är naturligtvis inte fallet. Konstnärspapper är ofta tjockare och tyngre än vanligt papper, med en mängd olika ytstrukturer inklusive släta, satin, sammet och akvarell. Som regel, är det dyrare än vanliga papper.
Kemiskt papper är det bästa valet om du vill ha ett ekonomiskt papper med den jämnaste ytan och den bästa fotografiska återgivningen.
Välj konstnärspapper när du vill att texturen på ytan ska ge en viss Känsla / egenskap till bilden, eller om du helt enkelt vill att papperet ska kännas lyxigare i en potentiell kunds händer. En fördel är att många av konstnärspappren konkurrera nu med de bästa kemiska papper i form av fotografisk återgivning
Terminologi
Ett antal termer används för att beskriva egenskaper hos papper. Vikt är allmänt uttryckt i gram per kvadratmeter (gsm eller g/m2). Detta är helt enkelt vikten i gram av en hypotetisk kvadratmeter av ett särskilt papper.
En tyngre papper känns kraftigare, men det garanterar inte bättre utskriftskvalitet. Tjockleken på ett papper, är angiven i mils (tusendels tum). En tjockare papper känns också kraftigare och kan ofta hantera större färg mängd, även om det är samma vikt som ett tunnare papper.
Slutligen pappersytor beskrivs med termer som slät, satin eller sammet. Släta papper har lite till ingen ytstruktur, medan satin papper har en mjuk, och sammet papper tenderar att vara lite grövre.

FineArt - Kemiskt papper

Kemi papper


Klicka på pilen för att se större.

Fineart papper

.
Klicka på pilen för att se större.